Workshops

De invulling van het middagprogramma kies je zelf. Uit een aanbod van 10 workshops kies je er 3 die bij je passen.

Workshops voor ondernemer & werknemer
Bij de invulling van de workhops hebben we rekening gehouden met de verschillende functieniveaus. Onderstaande iconen geven aan voor wie de workshop interessant en relevant is.

Werkgever/leidinggevende

             

Werknemer

             
                                   
Workshop
13:30 - 14:30
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Terrasspel

Terras Top TEAM challenge2018 - denken, durven en doen!

Is het een praktische workshop met tips & tricks voor een succesvol terras, een leerzame quiz met waardevolle weetjes waarmee je je voordeel kunt doen, of een zeskamp met opdrachten om je terrasskills te testen? Schrijf je in en kom het zelf ervaren.

Satelliet Meubelen inspireert haar relaties tot creativiteit en effectiviteit op het gebied van interieur en gastvrijheid. Gastvrijheid beleven, voelen en er van genieten is voor een prettig verblijf op het terras van grote waarde.

Om in aanmerking te komen voor een toppositie in de terras top 100 moet de sfeer op het terras natuurlijk goed zijn. Een team dat goed op elkaar is ingespeeld draagt hier enorm aan bij. Een top terras draaien is immers een teamprestatie! Daarom gaan we in teamverband aan de slag met het terras; Kennis delen, handen uit de mouwen en samenwerken. Een goed functionerend team bestaat immers uit denkers, doeners en mensen met lef..

Doe mee aan dit energieke, ludieke en leerzame voorproefje op het komende seizoen en kom goed getraind uit de startblokken.

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Beleving & efficiëntie op het terras

Het terras wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse horeca. Harold van Workum heeft dit als geen ander uitgebuit. Maar liefst 80% van zijn omzet komt van het terras en dat dan ook nog met fantastische marges… Hoe krijg je je terras zo vol? En hoe combineer je meer rendement met meer beleving voor de gast? Meer omzet met minder werk of minder werk met dezelfde omzet….

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

De grote gevolgen van hufterigheid in 2018

De hufterigheid slaat in Nederland al decennia om zich heen. Zeker in de horeca is dat het begin van het einde. Roel Wolbrink zal in Breda laten voelen dat een beetje meer etiquette en stijl juist ook nodig zijn op een terras; zowel van gast als medewerker (en baas). Hoe meer mensen zich inschrijven voor de workshops hoe beter want daar wordt het leuker van!

Roel zal zich richten op gastvrijheid vanuit de medewerker en als onderwerp zich vooral richten op etiquette:
1. Hoe makkelijk is het toepassen van een beetje aardig zijn en wat kan het een bedrijf en de klanten brengen?
2. Wat doet kleding, uitstraling, aankleding en het ‘hoe’ dekken van de tafel en serveren van de hapjes en drankjes bij een bepaald bedrijf?
3. Wat wil je als bedrijf uitstralen en welke aanpak op de bij punt 2 genoemde punten werkt daar dan bij?

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Foodpairing met bier

Arvid Bergström is biersommelier en schreef al meerdere boeken over bier en spijs. De hagenaar is chef van huis uit en neemt deelnemers van de Terras Bootcamp mee in de wereld van foodpairing met bier. Hij zal onder andere vertellen hoe je gangbare bieren met typisch terraseten kan combineren en hoe je de klanten hierin optimaal kan adviseren.

Workshop
13:30 - 14:30
15:00 - 16:00
16:15 - 17:15

Google bedrijfsprofielen en Google mijn bedrijf

Een zoektocht naar een horecagelegenheid begint meestal op Google. In de zoekresultaten laat Google prominent bedrijfsgegevens zien met naam, adres, telefoonnummer, beoordelingen, openingstijden, foto’s en een link naar de website. Als de informatie niet klopt, dan word je zaak niet goed gevonden, staan je gasten voor een gesloten deur of blijven ze weg en verlies je omzet.

Google voegt soms ook linkjes naar Iens.nl of Thuisbezorgd toe om online te reserveren of te bestellen: dat betekent commissiekosten! In deze lezing over Google Bedrijfsprofielen en Google Mijn Bedrijf legt John-Pierre Cornelissen van Horeca Webservice uit wat een Google Bedrijfsprofiel is en hoe je hier optimaal gebruik van maakt.

Aan bod komt onder andere:
- Welke informatie er in een bedrijfsprofiel staat
- De nut en noodzaak van een goed bedrijfsprofiel
- Hoe en waar Google Bedrijfsprofielen worden gebruikt
- Hoe jouw bedrijf beter gevonden wordt met een goed profiel
- Hoe je jouw bedrijfsprofiel aantrekkelijk maakt
- Hoe je gratis promoties in de Google zoekresultaten zet
- Hoe je kunt reageren op Google reviews
- Wat verwachten je gasten op jouw website

Na de lezing weet je hoe je het bedrijfsprofiel van jouw zaak kunt verbeteren. Daardoor wordt jouw zaak beter gevonden, komen er meer gasten die via jouw eigen website reserveren en bestellen. Daardoor maak je meer omzet en minder kosten.

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

De Slimme Terraskaart

Heeft u ook te maken met een tekort aan (geschoold) personeel? Bent u altijd voorbereid op de piekmomenten, maar tegelijkertijd ook berekend op de minder drukke momenten?
Het CBS heeft berekend dat de horeca in Nederland een tekort aan personeel heeft van 11%[1]. Dit vergt een efficiënte werkwijze als het gaat om de samenstelling van gerechten, mise-en-place en de keuze van ingrediënten.

Tijdens deze workshop met als thema ‘de slimme terraskaart’ laat chefkok Evert te Pas u zien hoe u middels een slimme menukaart het optimale rendement uit uw zaak kunt halen, met speciale aandacht voor aspecten als een tekort aan (geschoold) personeel, piek- en daluren en derving. Inspiratie staat centraal! Evert zal u vernieuwende, maar efficiënte gerechten presenteren die niet mogen ontbreken op uw menukaart en tips & trucs meenemen als het gaat om inkoop en presentatie.

Na afloop van deze workshop gaat u gegarandeerd met nieuwe inzichten naar huis die u direct kunt toepassen in uw zaak!

[1] Bron: Financiële dagblad, 5 januari 2018

Workshop
13:30 - 14:30
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15

Meer omzet met bier

Ivo Thijssen is biersommelier en leert met Bierproeven.nu en Bierbewustzijn.nl ondernemers en personeel hoe ze "meer uit bier kunnen halen".

Aan bod komen onder meer de vragen; hoe zorg je dat personeel goed is geïnformeerd over de mogelijkheden, zodat zij ook de klanten goed kunnen informeren? Wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van bier? Hoe vergroot je de zichtbaarheid van de verschillende mogelijkheden? Hoe doe je aan een stuk upselling en haal je dus meer omzet met bier?

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Meer omzet met koffie

Joost Leopold is trainer en eigenaar van De Koffieschool. Daarnaast is hij columnist van Misset Horeca en voormalig hoofdjurylid van de Koffie Top 100. In zijn workshop neemt Leopold de deelnemers mee in de wereld van koffie en hoe personeel goed geïnstrueerd kan worden, zodat zij de gasten op hun beurt weer deelgenoot kunnen maken van opgedane kennis. Daarnaast wordt onder meer ingegaan op de vraag hoe je bijvoorbeeld op een drukke dag in beperkte tijd een goede kop koffie kan serveren?

Workshop
13:30 - 14:30
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Meer omzet met wijn

SVH Meestergastheer Harrie Baas van Wine-Food Consultancy is gastheer-sommelier, wijn-spijsspecialist, thee-sommelier, sake-sommelier en bier-sommelier op proeverijen en evenementen.

In deze presentatie neemt Harrie Baas de deelnemers mee in de wereld van wijn en leert hij hen hoe zij meer omzet kunnen maken dit mooie veelzijdige product! Daarnaast helpt Baas ondernemingen onder andere met het samenstellen en inkopen van de wijnkaart, menukaart en het trainen van medewerkers.

 

Workshop
13:30 - 14:30 [VOLGEBOEKT]
15:00 - 16:00 [VOLGEBOEKT]
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Optimaliseren van de gastbeleving

In deze sessie komt aan bod wat het nut is van het optimaliseren van de gastbeleving: hoe kan een ondernemer hiermee zijn/haar voordeel doen en een betere omzet draaien? Hoe maak je je gast ambassadeur van je bedrijf? Hoe maken de medewerkers het verschil?

Wilfred van der Meer geeft in deze sessie antwoord op deze vragen

Workshop
13:30 - 14:30
15:00 - 16:00
16:15 - 17:15 [VOLGEBOEKT]

Ontdek de zomercocktails van 2018

Wil je weten wat de zomer van 2018 gaat brengen op cocktailgebied? Volg dan de workshop van Triple C en Buscaglione Espresso. Hierin leer je de cocktails die deze zomer trendy zijn, zelf maken.

Je werkt in deze workshop met de high end mixers van The London Essence, een exclusieve range van elegante en zeer uitgebalanceerde tonics voor het topsegment in de horeca. De top-trainers van Triple C en Buscaglione leren je hoe je deze mixers kunt combineren met gins en wodka's, maar ook hoe je een espresso-tonic kunt maken.

Organisatie

Partners

Locatie

Inspirium | Breda
Kronenburgwerf 20
4812 XR Breda

Partner worden?

Neem dan contact op met:
Hans Dekker
Key Accountmanager
Misset Horeca
Hansdekker@vakmedianet.nl

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Misset Horeca Terras Bootcamp? Neem dan contact met ons op
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.