Sessies

De invulling van het middagprogramma kies je zelf. Uit een aanbod van 12 workshops/sessies kies je er 3 die bij je passen.

Bij de invulling van de workhops/sessies hebben we rekening gehouden met de verschillende functie niveaus. Onderstaande icoontjes geven aan voor wie de workshop/sessie interessant en relevant is.

Werkgever/leidinggevende

             

Werknemer

             
                                   

 

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Hospitality Kwartet

8 thema’s – 32 tips – op weg naar een succesvol interieur en terras.
45 jaar ervaring staat aan de basis van het ‘hospitality kwartet’ dat tijdens de worshop wordt aangeboden door Satelliet Meubelen

Op basis van 8 thema’s worden 32 praktische tips gepresenteerd die alles te maken hebben met gastvrijheid en beleving. Het spel daagt uit om keuzes te maken. Speel het in teamverband. Kies vier actiepunten die passen bij uw ambities. Het uiteindelijke doel is actie! Maak samen een plan van aanpak om de actiepunten van uw persoonlijke kwartet uit te voeren. Het hospitality kwartet is een duwtje in de rug op weg naar enthousiaste medewerkers, tevreden gasten en nieuwe successen voor uw interieur of terras.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]

Keukengeheimen van Omar

Omar Dahak (De Boterlap) laat zien hoe je, ook in het drukke hoogseizoen, de gasten kan verrassen met simpele maar bijzonder lekkere hapjes. Naast de ingrediënten en de bereidingen komt ook de presentatie aan bod. Kortom: Ogen en mond komen niks te kort tijdens deze sessie.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15
15:45 - 16:45

Latte Art

Tijdens deze workshop legt Nick Vink vooral de focus op de kwaliteit die in de horeca gewenst is. De kunst is om top kwaliteit te leveren die vooral constant is. Een hele mooie latte art gaat op den duur wel ten koste van de kwaliteit en als het er mooi uit ziet maar de koffie is niet te drinken dan win je er nog niks op.

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Mondelinge uitleg over de basis van Latte Art (wat belangrijk is, espresso, melk etc.)
  • Basis laten zien met daarbij mondelinge uitleg (techniek opschuimen, temperatuur, Schenk technieken etc..)
  • Schenken, welke figuren voor constante kwaliteit.

 

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Meer omzet met bier

Tijdens deze workshop geeft Ivo Thijssen (Bierproeven.nu) concrete tips en voorbeelden hoe je deze zomer meer omzet kan maken met bier.

Biertrends van dit moment, bier en foodpairingtips, de verschillende bierdrinker en hoe maak je medewerkers klaar voor de zomer, zijn onderwerpen die tijdens deze workshop aan bod komen.

Sessie
13:00 - 14:00
14:15 - 15:15
15:45 - 16:45

Slimme personeelsplanning

Ben je klaar met urenlang sleutelen aan een sluitende personeelsplanning? Wij lossen het voor je op! Tijdens deze interactieve sessie laat Jan Maarten Kamerling je zien hoe je met de booq Personeelsplanner in een handomdraai je personeelsplanning hebt geregeld. Dankzij een drag-en-dropsysteem sleep je eenvoudig de gewenste medewerkers naar de juiste plekken in het rooster. Je medewerkers zien online hoe hun rooster is gevuld en kunnen direct reageren op open diensten. Een workshop vol praktische tips over het verhogen van de productiviteit en het besparen op kosten.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Stel normen, verdien geld!

Voor veel horeca- ondernemers is het lastig een balans te vinden tussen het uitdragen van hun passie en het behalen van rendement.

Tijdens deze inspirerende workshop deelt Marinus Rien Bothof zijn visie op de meetbare horeca en put de horeca- ondernemer uit zijn vijftien jaar ervaring met het stellen van normen en meetbaar maken van resultaten in de gastvrijheidindustrie. Met de juiste balans tussen inhoud, plezier en humor laat Marinus zien wat jij kunt doen om meer geld te verdienen.

Sessie
15:45 - 16:45

Storytelling aan de hand van oesters

Marcus van den Noord is een van de bekendste en meest onderscheiden oestermannen van Nederland. Als geen ander is Marcus in staat "het verhaal" te vertellen. Mensen komen bij Marcus geen oesters eten, maar even genieten van de sfeer en gezelligheid die om Marcus heen hangt.

In deze workshop leert Marcus je iets over oesters, je leert ze openen, maar belangrijker: hij inspireert je met zijn verhalen en geeft je tips die verhalen te vertalen naar je eigen omgeving.

Sessie
14:15 - 15:15

Thee tijd

Kiona Malinka (Crusio Thee) vertelt tijdens deze sessie over de basis van thee en de toepasbaarheid hiervan.

In het eerste gedeelte neemt ze je mee in de verschillende types thee en de herkomst. Daarna ga je zelf aan de slag met een recept voor warme en ijsthee. Temperatuur, ratio water, thee en eventueel andere ingrediënten en natuurlijk de zetmethode zijn punten waarop gelet wordt tijdens deze workshop. In het laatste gedeelte wordt aandacht besteed aan wat je de gasten over de thee kunt vertellen en hoe je het verkoopt.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Winnaar aan het woord

In juli wonnen ze de Misset Horeca Terras Top 100 2016. Hoe zij hun deelname hebben ervaren vertelt Koen Bakker tijdens deze sessie. Het Hooihuis verklaart hun winst door in te gaan op onderwerpen als: beleid en visie.

Hoe zorg je voor de juiste balans en hoe ga je om met "pijnpunten"? Antwoorden op deze vragen krijg je van de winnaar.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Winstgevende Menukaart

Menukaartmeisje Linda Even geeft praktische tips & trucs waarmee jij direct meer winst kunt maken met de menukaart.

Hoe zorg je dat de verkoop van een gerecht met 27% stijgt? En welk meestgemaakt menukaartfoutje zorgt voor een daling van de bestedingen van 8%? In deze workshop ontdek je slimme tips die je morgen direct kunt toepassen en jou meer winst opleveren.

Sessie
13:00 - 14:00 [VOLGEBOEKT]
14:15 - 15:15 [VOLGEBOEKT]
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Je zegt wat je denkt

Deze workshop van Harald Hovenkamp is een masterclass gastheerschap op basis van zijn twee handboeken: Modern Gastheerschap en Je zegt wat je denkt.

Je leert over non-verbale communicatie, van je gast maar ook van jezelf. Hoe herken je koopsignalen? Wanneer heeft een gast behoefte aan aandacht, maar wanneer ook juist niet?

Wat zijn de belangrijkste momenten in het bezoek van een gast, en… Hoe achterhaal je zijn verwachtingen van jou?

Sessie
13:00 - 14:00
14:15 - 15:15
15:45 - 16:45 [VOLGEBOEKT]

Wouters briefing methode

In de Workshop ‘Wouters Briefing Methode’ leert Wouter Verkerk je aan de hand van het gastvrijheidsmodel ‘Wouter’s BIG5’ een gastvrijheidsplan te maken voor een week. Wat zijn de aandachtspunten? Wat zijn de belangrijkste momenten en hoe instrueer je het team? Wat zijn de suggesties van vandaag en wat is eigenlijk het doel? Wat wil je ze leren, wat wil je ze laten proeven en hoe ga je ze belonen? Wat leren we van recensies, welke complimenten wil je delen en wat moet morgen echt beter? Alles krijgt een plek in het plan van volgende week!

Wouter geeft je tips, maar ook een starterskit met materialen mee
naar huis waarmee je direct aan de slag kan!

Organisatie

Partners

Locatie

Inspirium Hospitality Mall

Kronenburgwerf 20

4812 XR Breda

Partner worden?

Neem dan contact op met:
Hans Dekker
Key Accountmanager
Misset Horeca
Hansdekker@vakmedianet.nl

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Misset Horeca Terras Bootcamp? Neem dan contact met ons op
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.